بلوک گازی

حضور تکنولوژی در عصر حاضر، پیشرفت چشمگیری در تمامی جنبه‌های زندگی بشر ایجاد کرده‌اند که به خوبی قابل مشاهده است. با ورود تکنولوژی به صنعت ساختمانی، مصالح ساختمانی نیز پیشرفت قابل توجهی داشته اند. امروزه با وجود مصالح به روز و کارامد ساختمانی، می‌توان سازه‌ای مدرن، ایمن و مستحکم ساخت. یکی از این مصالح ویژه و منحصر به فرد، بلوک گازی است.

بلوک گازی ترکیبی از ماسه و سیمان پرتلند و آب و عوامل حباب زا می‌باشد. این محصول دارای خصوصیاتی است که مهندسین را برای استفاده از آن توجیه می‌کند. کیفیت این بلوک به اندازه‌ای است که توانسته تاییدیه مرکز تحقیقات مسکن را دریافت کند.

تفاوت بلوک گازی و بلوک بتنی چیست؟

بلوک گازی چه مزایایی دارد؟

عایق رطوبتی بسیار قدرتمند

این نوع بلوک در برابر رطوبت بسیار کارآمد و مقاوم است. بطور مثال در مناطق آب و هوایی که رطوبت هوا ۶۰ درصد است، رطوبت این بلوک نهایتا به ۵ درصد می‌رسد. همینطور اگر رطوبت از ۶۰ به ۹۰ درصد تغییر کند تنها میزان بسیار اندکی به رطوبت بلوک اضافه خواهد شد. بطور مثال در رطوبت ۹۰ درصد، بلوک گازی رطوبتی معادل ۸ درصد خواهد داشت.

عایق حرارتی فوق‌العاده

ویژگی و مزیت دیگر این بلوک مقاومت بسیار بالای آن در برابر حرارت است. به صورتیکه بدون هیچ مشکلی می‌تواند بیشترین و بالاترین حرارت ممکن را تحمل کند، اما متاسفانه در نهایت ضد حریق نیست و قابلیت آتش گرفتن دارد. ویژگی مهم حرارتی این بلوک، عایق بودن حرارتی آن است. این بلوک گرما یا سرمای موجود در فضای بیرون از ساختمان را به داخل آن منتقل نمی‌کند.

طول عمر بالا

مزیت دیگر آن، ماندگاری و مقاومت در طول سالیان بسیار زیاد است. جدای از مسئله مقاومت در برابر زلزله، این بلوک می‌تواند بیش از ۱۰۰ سال مقاومت داشته و بدون هیچ شکستگی و آسیبی پابرچا بماند.

سازگار با محیط زیست

بلوک گازی کاملا با محیط زیست سازگار بوده و در فرآیند ساخت آن از هیچگونه مواد مضر و سمی استفاده نشده است و طبیعتا استفاده از آن در ساختمان نیز ضرری نخواهد داشت. همچنین یکی از مصالحی که می‌توان در هنگام ساخت و ساز به همراه آن استفاده کرد، چوب است.

عایق صوتی خارق‌العاده

جالب است بدانید که مانند فوم بتن، بلوک گازی نیز عایق صوتی بسیار خوبی است. با ساخت دیواری با ضخامت ۴۰ سانتی متر با بلوک گازی، دیگر جای نگرانی از ورود صدای مزاحم به داخل خانه یا محل زندگی خود نخواهید داشت.

کارپذیری بسیار بالا

از جمله ویژگی های بارز بلوک گازی، سهولت در استفاده‌ از آن است. جالب است بدانید که در روش‌های سنتی علاوه بر استفاده از آجر، از ملات سیمانی با حجم بسیار زیادی نیز استفاده می‌شده است. با این روش مدرن تنها به ابزاری مناسب برای برش یا اره کردن بلوک نیاز خواهد بود. پس از برش بلوک می‌بایست آن را با اتصالات مناسب به یکدیگر متصل کرد. تمام فرآیند برش تا اتصال و دیوارچینی با سرعتی بسیار زیاد انجام می‌شود.

جالب است بدانید که امروز انواع بلوک هوادار شده از تقاضای بسیار زیادی در بازار برخوردار هستند و خانه‌ها و ساختمان‌های بسیار زیادی با استفاده از این بلوک‌ها ساخته می‌شوند. یکی از دلایل تقاضای زیاد برای این بلوک‌ها، قیمت بسیار مناسب آنهاست.

با استفاده از بلوک گازی هوادار شده میتوانید ساختمانی مقاوم و مدرن داشته باشید.
با استفاده از بلوک گازی هوادار شده می‌توانید ساختمانی مقاوم و مدرن داشته‌باشید.

نحوه ساخت بلوک گازی از صفر تا صد

در ادامه به فرآیند ساخت و تولید بلوک گازی اشاره‌ای کوتاه خواهیم داشت:

 

  1. آماده سازی و مخلوط کردن مواد اولیه

    ابتدا مواد لازم برای ساخت بلوک به نسبت مناسب تهیه می‌شوند. این مواد عبارتند از: شن، آهک و سیمان. این مواد در حالت خشک، با استفاده از دستگاهی ویژه، به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با یکدیگر مخلوط می‌شوند. سپس پودر آلومینیوم بر پایه آب به ترکیب به دست‌آمده افزوده می‌شود.

  2. حباب های گاز نیتروژن

    در هنگام مخلوط کردن، این ترکیب با پودر آلومینیوم واکنش نشان می‌دهد و در نتیجه گاز هیدروژن تولید می‌شود. گاز هیدروژن که به صورت حباب در‌آمده، بطور مساوی و برابر در ترکیب پخش می‌شود.

  3. حرارت دهی به ترکیب نهایی

    سپس ترکیب نهایی در قالب‌هایی ریخته می‌شود و تا دمای ۴۰ درجه سانتی گراد به آن حرارت داده می‌شود تا حالت و فرم بلوک را بدست آورد. دقت داشته باشید که حجمی که در قالب ریخته می‌شود تنها ۴۰ درصد آن را پوشش می‌دهد و در فرآیند حرارت دیدن، حجم آن افزایش پیدا می‌کند.

  4. ایجاد تخلخل بیشتر با حرارت

    قالب‌هایی که درونشان با ترکیب بلوک گازی پر‌شده است را به محفظه یا اتاقی منتقل می‌کنند تا تخلخل بیشتر مواد در آن انجام شود. در طول این فرآیند تخلخل حجم توده یا همان ترکیبی که درون قالب ریخته‌شده‌ بود افزایش پیدا‌کرده و در نتیجه استحکام خارق العاده‌ای بدست می‌آورد. لازم به ذکر است که برای رسیدن و فعال کردن واکنش‌های لازم و همچنین توزیع مناسب‌تر مواد در قالب بلوک، در طول این فرآیند از فاکتور لرزش نیز استفاده می‌شود.

  5. برش بخش‌های اضافه و شکل دهی

    هنگامی که بلوک گازی در این فرآیند فرم قالب را به خود گرفت و آماده‌شد، می‌بایست با کمک رشته‌های سیمی، حجم اضافه و بی نظمی‌‌های آن را گرفت.

 

به این مقاله چه امتیازی میدهید؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۸ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *