بتن گازی یکی از انواع بتن های سبک متخلخل با همان خاصیت ها است. بلوک گازی از ماده پایه سیلیس، سیمان و اهک ساخته میشود. بتن گازی محصولی که بر پایه سیلیس ساخته میشود، در مقابل سر و صدا، حرارت و آتش سوزی، مقاومت بسیار بالایی دارند. بنابراین استفاده از بتن گازی در ساختمان سازی، باعث کاهش انتقال سر و صدا و گرما در بین دیوارها و محیط بیرونی و داخلی ساختمان میشود. دلیل اصلی استفاده از بلوک گازی نیز به همین دلیل است. بتن و بلوک گازی
نحوه تولید بلوک گازی
سه روش برای تولید بتن گازی وجود دارد. هر سه این روش ها در استحکام و عایق شدن بتن گازی تاثیر دارند. هر کدام از این سه روش، میتواند در تولید بتن گازی با توجه به شرایط مختف استفاده شوند. هر چه رطوبت هوا کمتر باشد، میزان ابدهی بتن گازی پس از تولید بیشتر خواهد بود.
روش طبیعی تولید بتن گازی
بتن گازی ساخته شده در تابستان، مرطوب نگه داشته میشود. این بتن گازی بیشتر در ساختمان ها و سازه ها کاربرد دارد. عمل آوری بتن گازی به همان میزان دوره های ۲۸ روزه بتن معمولی در هوای باز طول میکشد. بتن و بلوک گازی
روش غیر طبیعی تولید بلوک گازی با کمک افزودنی ها نیز وجود دارد. یک یا دو درصد تسریع کننده به مخلوط بلوک گازی اضافه میشود تا سرعت تولید بتن گازی افزایش پیدا کند و بتن زودتر خود را بگیرد.
روش هوای گرم تولید بتن گازی
بتن گازی تولید شده بلافاصله در تونل های گرم قرار میگیرد. توصیه ما این است که بتن گازی درجه حرارت داخل تونل، کمتر از ۳۰ درجه باشد. درجه حرارت تونل پس بتن گازی از سه ساعت به ۵۰ یا ۶۰ درجه افزایش پیدا میکند و در این درجه نیز سه تا چهار ساعت حفظ میشود.
بعد از این ۷ ساعت حرارت دهی، درجه حرارت کاهش داده میشود تا زمانی که تونل بتن گازی پس از دو ساعت به درجه حرارت محیط برسد. پس از حدود ۹ تا ۱۰ ساعت قالب ها را میتوان بتن گازی از تونل خارج کرد و به انبار برد. (توجه شود که باید فضاهای خالی داخل تونل، روی درجه بتن گازی محیط تونل اثر درستی داشته باشند.