سیلکس

یکی از انواع بلوک سبک، بلوک سیلکس است. فرمول ساخت این بلوک بسیار راحت بوده و کارخانه‌های معتبر و مورد تایید، آن را از موادی چون سیمان سیلیس، آهک، پودر آلومینیوم و سایر مواد، تهیه می‌کنند. بلوک سیلکس، همان بلوک هبلکس است که با نام‌های دیگری نیز شناخته می‌شود. کیبکس، سیپورکس و بلوک AAC از جمله پر تکرارترین این نام‌ها هستند. این بلوک‌ در مقایسه با آجرهای قدیمی مزایای فراوانی دارد اما شاید بتوان گفت مهمترین مزیت آن، مقاومت بالا و آکوستیک بودن آن است. این بلوک همچنین عایق صوتی بسیار مناسبی است.

شرکت هوملکس ارائه دهنده انواع بلوک هبلکس - بلوک کیبکس - بلوک سیکلس از سیلیس آرا و ابزارهای مورد نیاز است.
شرکت هوملکس ارائه دهنده انواع بلوک هبلکس – بلوک کیبکس – بلوک سیکلس از سیلیس آرا و ابزارهای مورد نیاز است.

مزایای بلوک سیلکس

  1. اصلی‌ترین مزیت این بلوک، وزن بسیار پایین آن است که موجب سهولت در اجرا و حمل و نقل می‌شود.
  2. بلوک سیلکس به دلیل نحوه پخت و بافت متخلخلش، عایق بسیار خوبی برای حرارت است. مقاومت بالای این بلوک در برابر حرارت و دما، موجب بهینه سازی مصرف انرژی در سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمان می‌شود.
  3. عملکرد این بلوک به عنوان عایق صوتی بسیار مناسب است.
  4. استفاده از این بلوک، موجب ایمن سازی ساختمان می‌شود. زیرا این بلوک در برابر یخ زدگی و آتش گرفتگی بسیار مقاوم است.
  5. سرعت بالای اجرای این بلوک یکی دیگر از مزایای آن است. سرعت بالای اجرای آن به دلیل وزن پایین و اتصال راحت این بلوک‌ها به وسیله چسب مخصوص است.
  6. یکی از مزیت‌های بسیار مهم این بلوک، قابلیت سوراخ کاری برای میخ زنی و برش است. بر خلاف سایر بلوک‌ها که احتمال شکسته شدن و خرد شدن آنها هنگام سوراخ کاری و برش بسیار بالاست، این کار به راحتی بر روی بلوک سیلکس قابل اجراست.
  7. در صورت شکسته شدن و یا خرد شدن بلوک کیبکس، می‌توان از قطعه‌های شکسته آن در کف استفاده کرد. در واقع قابلیت استفاده مجدد از این بلوک وجود دارد.
  8. این بلوک قابلیت سفارشی سازی دارد، یعنی می‌توان بر اساس نیاز سفارش دهنده، آن را در ابعاد و اندازه‌های مختلف تولید کرد.
  9. حمل و نقل این بلوک‌ها بسیار آسان است و دلیل آن نیز وزن پایین این بلوک‌هاست.

معایب بلوک سیلکس

  1. وجود ماده سیلیس در ساخت این بلوک، موجب بالا رفتن قیمت آن می‌شود.
  2. مقاومت فشاری این بلوک نسبت به سایر بلوک‌ها کمتر است.
  3. به دلیل مقاومت فشاری پایین بلوک سیلکس، نمی‌توان از آن در دیوارهای باربر استفاده کرد.

قیمت بلوک سیلکس

جهت انجام مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت بلوک سیلکس و سایر مصالح، می‌توانید با کارشناسان فروش شرکت هوملکس تماس بگیرید.

اجرا و نصب بلوک سیلکس

شرکت سیلیس آرا به منظور استفاده راحت‌تر و ایمن‌تر از بلوک سیلکس، نکات زیر را به مشتریان عزیز یادآور شده است.

بلوک چینی

  1. رعایت مباحث مقررات ملی ساختمان، آیین نامه ۲۸۰۰ زلزله، نشریه ۵۵ و کلیه ضوابط تدوین شده در وزارت راه و شهرسازی و مسکن الزامی می‌باشد.
  2. حداکثر طول دیوارچینی نباید از ۴ متر تجاوز نماید. در غیر اینصورت اجرای کلاف قائم یا وال پست الزامی می‌باشد.
  3. در ساختمان‌هایی که ارتفاع کف تا کف طبقات بیش از ۳٫۵ متر است، در آن طبقات باید از اتصال وال پست میانقاب استفاده شود.
  4. اتصال بلوک در محل تلاقی دو دیوار عمود بر هم و محل اتصال با اجزای سازه به وسیله بست مکانیکی به منظور پایداری دیوار و جلوگیری از رفتار میان قابی انجام پذیرد.
  5. بازشوها و نعل درگاه‌ها به طور مستقیم به سازه مهار گردد، تا وزن بازشو و نعل درگاه به بلوک تحمیل نگردد.
  6. همپوشانی بلوک‌ها می‌بایست حداقل به میزان یک سوم طول بلوک رعایت گردد.
  7. تراز کردن هر رج از بلوک‌ها در زمان اجرای دیوارچینی (از رج اول تا آخرین رج) الزامی می‌باشد.
  8. ضمنا برای بریدن بلوک‌ها می‌بایست از اره چوب‌بری یا ابزار مناسب برش استفاده نمود و از تیشه کاری یا چکش زدن به بلوک‌ها اکیدا خودداری گردد.

چسب بلوک

  1. جهت آماده سازی چسب، مقدار آب مصرفی (آب قابل شرب) حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد وزنی توصیه می‌شد که طرح اختلاط نهایی با توجه به دمای محیط و رطوبت نسبی توسط استاد کار مجرب تعیین می‌گردد. به طوری که چسب دارای غلظت مناسب باشد و بسیار غلیظ یا رقیق نباشد. (مقدار مصرف چسب در هر متر مکعب ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم می‌باشد.)
  2. تمیز نمودن سطحی بلوک قبل از اندودکاری در وجوهی که با چسب یا هر نوع اندودی پوشانده می‌شود، (پایه سیمانی یا گچی) الزامی می‌باشد.
  3. محل اتصال بلوک یا سایر بلوک‌ها باید به میزان کافی (حدود سه میلی متر) با ماله شانه‌ای آغشته به چسب گردد به طوری که کل سطح تماس عمودی و افقی دارای چسب کافی باشد و فضای خالی مابین دو بلوک باقی نمانده باشد.
  4. پاکت‌های چسب می‌بایست دور از هرگونه رطوبتی نگهداری و استفاده شود.
  5. مدت زمان استفاده از چسب پس از مخلوط کردن آن با پودر آماده، ۲ ساعت می‌باشد. شما می‌توانید چسب مخصوص بلوک سبک را از شرکت هوملکس، با قیمت، کیفیت و بسته بندی مناسب، تهیه فرمایید.

شرکت سیلیس آرا

این شرکت از جمله زیر مجموعه‌های گروه صنعتی معدنی کانسار پژوه است که با دریافت مجوزهای لازم از اداره کل صنایع و معادن استان زنجان و با افتتاح کارخانه خود با وسعتی بالغ بر ۷ هکتار، در سال ۱۳۸۷ در شهرستان خرمدره، اقدام به تولید بلوک سبک اتوکلاو‌شده نمود. در ابتدا در سال ۱۳۸۵ مطالعات اولیه توسط این شرکت، به جهت تولید ۳۰۰۰۰۰ متر مکعب بلوک سبک اتوکلاو‌شده صورت گرفت و پس از امکان سنجی و مکان‌یابی، عملیات اجرایی آن در زمین انتخابی به عنوان کارخانه آغاز گردید.

شرکت سیلیس آرا در شهریور ۱۳۸۸، با اخذ گواهینامه فنی در زمینه تولید بتن هوادار اتوکلاو شده  AAC-2و انطباق آن با مباحث مقررات ملی ساختمان و استاندارد ISIRI-8593 از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، موفقیت بزرگی برای خود رقم زده است. این گواهینامه تا کنون هر سال تمدید‌شده است.

مجموعه آکام ساویس ایرانیان با برند هوملکس، تنها نماینده اجرایی شرکت سیلیس آرا در کشور و عامل ویژه فروش آن در استان البرز است. این مجموعه با اشراف کامل به بازار و درک حساسیت مشتریان محترم بر اجرای اصولی و مهندسی دیوارهای AAC، شروع به تولید ابزارآلات اجرا، بست‌های ثابت، رادیکالی، ال، کرکره‌ای و سایز مصالح و ابزارآلات ساختمانی نموده است.

روش تولید بلوک سیلکس در کارخانه

بلوک‌های سیلکس، باید طی فرآیندی بسیار دقیق و مهندسی در کارخانه تولید شوند. از جمله پیشگامان این امر، مجموعه سیلیس آرا است که یکی از برترین تولید کنندگان بلوک سبک در ایران محسوب می‌شود.

بلوک سیلکس از ترکیب سیمان سیلیس، آهک و پودر آلومینیوم به وجود می‌آید. استفاده از سیلیس در ترکیب این بلوک، موجب افزایش مقاومت فشاری آن می‌شود. ترکیب سیمان و آب نیز موجب چسبندگی مصالح و به تبع آن افزایش مقاومت فشاری بلوک می‌شود، وجود آهک نیز به این چسبندگی کمک می‌کند. پودر آلومینیوم که آخرین ماده‌ای است که به ترکیب اضافه می‌شود، وظیفه ایجاد حباب، ازدیاد حجم و تخلخل این ترکیب را بر عهده دارد. این فرآیند شباهت زیادی با روند طبیعی شکل‌گیری پوکه‌های حاصل از گدازه‌های آتشفشانی دارد. پوکه‌های معدنی از سرد شدن تدریجی همراه با خروج هوا از گدازه‌های آتشفشانی به وجود می‌آیند.

به صورت کلی مراحل تولید بلوک سبک سیلکس به شرح زیر است:

  1. تهیه دوغاب از سیلیس و آب

    در گام اول، سیلیس و آب را با یکدیگر ترکیب می‌کنیم تا دوغاب سیلیس به دست ‌ید، ترکیب به دست‌آمده نه باید خیلی غلیظ و نه باید خیلی رقیق باشد، باید حالتی شبیه به گل داشته‌ باشد.

  2. افزودن سیمان و آهک به دوغاب سیلیس

    در این گام ابتدا مواد را آسیاب می‌کنیم تا به صورت گلوله نباشند. بعد از آن، مواد را به دوغاب سیلیس اضافه می‌کنیم.

  3. مخلوط کردن مواد در میکسر

    در این بخش باید تمامی مواد ترکیب شده‌را در میکسر بزرگ بریزیم تا پس از اختلاط کامل، ترکیبی یکنواخت حاصل شود. اگر ترکیب از رطوبت کافی برخوردار نبود، مقداری آب به آن اضافه می‌کنیم.

  4. افزودن پودر آلومینیم و آغاز عمل هوادهی

    پس از اختلاط کامل مواد در مرحله قبلی، به صورت یکنواخت و کم کم پودر آلومینیوم را به مخلوط اضافه می‌کنیم. برای ترکیب بهتر پودر آلومینیوم با مخلوط، از آب استفاده می‌کنیم. اضافه شدن پودر آلومینیوم به ترکیب، موجب ایجاد حباب‌های هوا در آن می‌شود.

  5. آزمایش ترکیب به دست‌آمده

    در این بخش لازم است تا قبل از انجام هر عمل تازه‌ای بر روی ترکیب، مقداری از آن را به آزمایشگاه ببریم تا توسط متخصصان آزمایش شود تا اگر در درصد ترکیب و یا مواد ترکیب شده اشتباهی صورت گرفته بود، اصلاح شود.

  6. قالب گیری ترکیب به دست‌آمده

    برای قالب گیری ترکیب، ابتدا باید قالب‌ها را مازوت اندود کرد تا ترکیب به آن نچسبد. هنگام ریختن ترکیب در قالب باید به این نکته توجه داشت که قالب‌ها را باید تا نیمه پر کنیم زیرا واکنش‌های شیمیایی در این ترکیب رخ می‌دهد که باعث می‌شود حجم آن به دو برابر حالت اولیه برسد.

  7. رها کردن قالب‌ها تا خشک شدن کامل ترکیب

    به این منظور، به میزان زمان مورد نیاز، به قالب‌ها اجازه می‌دهیم تا ترکیب درون آنها به طور کامل خشک شوند.

  8. خارج کردن بلوک از قالب و برش آن

    پس از خشک شدن کامل ترکیب در قالب‌ها، بلوک‌ها را از قالب‌ها خارج کرده و به اندازه‌ دلخواه برش می‌زنیم. قطعات خرد شده از بلوک را جهت استفاده مجدد جمع‌آوری می‌کنیم.

  9. اتوکلاو کردن بلوک توسط دستگاه اتوکلاو

    فرآیند اتوکلاو شدن بلوک خود شامل سه مرحله است. در مرحله اول دستگاه، بلوک را توسط بخار آب و در فشار ۰٫۰۴ و ۰٫۰۶ پاسکال فشرده‌ می‌کند و دمای آن را به ۱۷۵ درجه سانتی گراد می‌رساند. در مرحله دوم فشار وارده به بلوک توسط دستگاه به ۰٫۸ تا ۱٫۲ مگاپاسکال‌‌‌رسیده و ۵ تا ۷ ساعت در این شرایط می‌ماند. مرحله آخر، پایین آوردن دمای بلوک است. در مراحل ذکر‌‌شده، دمای بلوک تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد و فشار وارد بر آن تا ۱۲ اتمسفر بالا می‌رود.

  10. بسته‌بندی و عرضه به بازار

    آخرین مرحله از تولید بلوک سیلکس، بسته‌بندی و عرضه آن به بازار است.

سوالات متداول

آیا بلوک سیلکس و هبلکس با یکدیگر تفاوت دارند؟

خیر. این دو بلوک از لحاظ ساختاری با یکدیگر هیچ تفاوتی نداشته و تنها از دو برند متفاوت هستند. بلوک هبلکس در ایران به مراتب شناخته شده‌تر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اتصال بلوک‌های سیلکس به یکدیگر چگونه صورت می‌گیرد؟

این بلوک‌ها توسط چسب بلوک AAC و به وسیله دستگاه چسب زن هوملکس به راحتی به یکدیگر متصل می‌شوند.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کرده‌ایم تا بلوک سیلکس را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهیم، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با کارشناسان شرکت هوملکس، با ما تماس بگیرید.

دفتر تهران

۲۸۳ ۲۸۴ – ۰۲۱

دفتر کرج

۵۱۲۵ ۳۴۲۰ – ۰۲۶

مدیر فروش ۰۹۱۲۱۰۲۷۶۶۷

به این مقاله چه امتیازی میدهید؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۷ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *